De Ooogappel - Appelterre

Informatie i.v.m. gebruik sociale media

Beste ouders,

De rol van social media wordt steeds groter. En social media is in deze huidige tijd niet meer weg te denken. Naast de vele voordelen die de social media met zich meeneemt is de keerzijde helaas de toename van pestgedrag via deze media.

Online pesten, cyberpesten, digitaal pesten: termen voor het pestgedrag via digitale media. Er zijn talloze manieren waarop je iemand structureel het leven zuur kunt maken. Bijvoorbeeld via tekst (dreigtweets), beeldmateriaal (intieme foto- of videobeelden openbaar maken), uitsluiten (blokkeren in sociale media), misbruik van privégegevens (inlogaccounts) of haatcampagnes via sociale media. Niet voor niets is dit onderwerp landelijk veel in de media geweest.

Wij weten dat veel van onze leerlingen gebruik maken van allerhande chatkanalen o.a. musically, momio, instagram, ......... Die worden niet altijd gebruikt waarvoor ze echt dienen en de gevolgen daarvan sijpelen door tot op de klasvloer.

Mogen wij met aandrang vragen aan alle ouders om met hun kinderen hierover in gesprek te gaan en vooral, willen jullie het internetgebruik van jullie kinderen grondig controleren.

Wij gaan op school in de lessen ook het daarover nog eens uitgebreid hebben.

Bedankt voor jullie medewerking

Het schoolteam.

AANRADER!!! Website met goede info voor ouders:

https://www.medianest.be/